Blogg
Restaurant Management

5 årlige hendelser du som restauranteier bør være oppmerksom på

September 5, 2023
|
2
min. lesetid
|
5 årlige hendelser du som restauranteier bør være oppmerksom på
Af
Line Andersen
5 årlige hendelser du som restauranteier bør være oppmerksom på

Som restauranteier er det viktig å ha oversikt over de ulike hendelsene som finner sted i løpet av året. Her er en liste over 5 årlige hendelser du bør være oppmerksom på:

1. Nyttårsaften

Nyttårsaften er en av de travleste dagene på året, hvor mange mennesker ønsker å feire med mat og drikke. Det er viktig å ha en god plan for hvordan du vil håndtere den store etterspørselen og sørge for at alle gjester får en god opplevelse. Det kan være en spesiell nyttårsmeny som kun er tilgjengelig denne dagen, og en vinmeny som passer til.

2. Valentinsdag

Valentinsdag er en dag hvor mange par går ut for å feire kjærligheten. Det er en god mulighet til å tilby spesielle menyer eller tilbud som kan tiltrekke flere gjester og gjøre dagen helt spesiell for de som feirer den.

3. Påske

Påsken er en tid hvor mange familier samles til lunsj eller middag. Det er en god mulighet til å tilby påske-inspirerte retter eller menyer som kan tiltrekke flere gjester. Du kan for eksempel tilby mat som kan hentes og spises hjemme, slik at gjestene kan feire påskefrokost hjemme.

4. Sommersesongen

Sommersesongen er høysesong for de fleste restauranter. Det er ofte behov for ekstra personale. Det kan også være en god idé å tilby en sommermeny - de fleste har ikke lyst til å sitte og spise en varm, tung suppe i 25 graders varme. Lag derfor lette retter som er forfriskende i varmen. Du kan også tilby deilige sommerdrikker som er friske og ikke så tunge i smaken.

5. Julebordsesongen

Julebordsesongen er en tid hvor mange mennesker går ut for å feire og nyte god mat og drikke. Det er viktig å ha en god plan for hvordan du vil håndtere den store etterspørselen og sørge for at alle gjester får en god opplevelse. Du kan for eksempel ha et selskapslokale hvor du har mulighet til å ha plass til mange mennesker, slik at forskjellige virksomheter eller familier kan sitte der - på den måten forstyrrer de heller ikke resten av gjestene.

Husk å planlegge i god tid og markedsføre tilbudene og hendelsene dine for å tiltrekke flere gjester og øke inntjeningen i løpet av året.